psyykkisen valmennuksen harjoitusasiakkaaksi

Olen opetustehtävissäni työskennellyt kymmenen vuoden ajan yksilö- ja pienryhmäohjauksen parissa. Erilaisissa akateemisissa ja taiteen vapaan kentän työympäristöissäni olen myös usein ollut tekemisissä fyysiseen harjoitteluun ja esiintymiseen tai muuten haastavasta tilanteesta suoriutumiseen liittyvien kysymysten kanssa esimerkiksi tavoitteenasettelun tai itseluottamuksen näkökulmista. Näissä yhteyksissä eteen tulleet kysymykset ja omat kokemukseni ovat motivoineet minua opiskelemaan liikuntapsykologiaa sekä Jyväskylän yliopistossa (2021 -> ) että Cope Oy:n psyykkisen valmennuksen asiantuntijakoulutuksessa (2022). Tässä työssä minua kiinnostaa esimerkiksi se, miten opetella psyykkisiä taitoja kestävästi ilman kuluttavaa menestymisen painetta.

Etsin tällä hetkellä liikuntapsykologian ja psyykkisen valmennuksen asiantuntijakoulutukseen kuuluvaan ohjattuun työharjoitteluuni harjoitusasiakkaiksi aktiiviliikkujia, esittävän taiteen ammattilaisia ja eri lajien urheilijoita syyskaudelle 2022. Psyykkisen valmentajan vastaanotolla harjoitellaan psyykkisiä taitoja yksilöllisen tilanteesi ja toiveidesi mukaan. Tapaamiskertamme voivat liittyä esimerkiksi motivaatioon, tavoitteisiin, itseluottamukseen, mielikuvaharjoitteluun, stressinsäätelyyn, esiintymisjännitykseen tai vuorovaikutus- ja tunnetaitoihin työ- tai fyysisen harjoittelun ympäristöissäsi. Työskentely vastaanotollani on dialogista, käytännönläheistä ja ratkaisukeskeistä. Tapaamiskertoja tulisi olla vähintään 3/hlö, mutta etsin myös asiakkaita, joita kiinnostaisi joustavasti aikataulutettu 10-20 tunnin harjoitusjakso. Harjoittelu on sinulle maksutonta.

Harjoitusasiakkaan kanssa tapahtuvan prosessin aikana:
– tutustun asiakkaaseen ja hänen tilanteeseensa
– asetamme työskentelylle yhdessä tavoitteet
– suunnittelen työkalut, menetelmät ja interventiot, joiden avulla työskentelemme yhdessä
asetettuja tavoitteita kohti
– arvioimme yhdessä työskentelyn etenemistä ja tavoitteiden saavuttamista

Huom! On tärkeää 1) että harjoitusasiakas ymmärtää tämän kuuluvan työharjoitteluuni ja sen että olen harjoittelija, ja se, 2) että jos tulet harjoitusasiakkaaksi, saisin suostumuksesi keskustella harjoitusprosessistamme työnohjaajieni kanssa luottamuksellisesti.

Mikäli psyykkisten taitojen harjoittelu kiinnostaa sinua niin lähetä minulle sähköpostia tyohuonemassage@gmail.com tai vaikka viesti Instagramissa niin kerron harjoittelusta mielelläni lisää.